Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie jestem...

Nie jestem szczery.
Czym dziś szczerość?
Wiersze pełne kłamstw
- To nasza codzienność.

Nie jestem zrozumiany.
Czym dziś zrozumienie?
Każdy ma swoje zdanie.
Prawidłowe? Niekoniecznie.

Nie jestem otwarty.
Czym dziś otwartość?
Przecież mówią:
"Dasz kawałek, wezmą całość".

Nie jestem śmiały.
Czym dziś śmiałość?
Chcesz coś powiedzieć,
Odwagi za mało.

Nie jestem idealny.
Jak być idealnym?
Nieśmiały - bez otwartości.
Brak szczerości - niezrozumiany.

666 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • awatar

    26 September 2013, 18:11

    międlenie pojęć przepisanych z niedzielnego poradnika psychologa
    dla młodocianych intelektualistów na koedukacyjnym zgrupowaniu "Mazurskie leszcze"