Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem

Nie jestem już wierszem
Nawet nie zdaniem czy wyrazem
Może pojedynczą literką
Niezrozumiałą zgłoską

Popękanym szkłem
Uschniętym liściem
Pustą kartką
Niemym krzykiem
Bliżej mi do ciszy niż hałasu

Wyschniętym jeziorem
Stłumionym płomieniem
Ziarenkiem piasku
Kropelką deszczu
Kwaśnego deszczu

Bez wyrazu
Bezdźwięczna
Bez głowy na karku
Bez serca

Jestem
Choć siebie gdzieś zgubiłam

28 492 wyświetlenia
251 tekstów
11 obserwujących
  • RozaR

    4 June 2014, 22:40

    Ani trafne ani piękne - ot wyimaginowane problemy i dywagacje nad samą -sobą .Typowe dla pewnej postawy i poziomu.

  • solus.amor

    4 June 2014, 21:56

    Jestem
    Choć siebie gdzieś zgubiłam - piękne :)