Menu
Gildia Pióra na Patronite

" A...kiedy..."

Nie jestem ideałem...
Panie Boże,
chociaż stworzyłeś mnie
na swoje podobieństwo.
Zapomniałeś jednak, że...
tak...niedoskonałą,
i tak...grzeszną!
Ale to Ty mnie wybrałeś
wśród niezliczonych
zastępów dusz,
bym na tej ziemi
żyła wśród innych,
bym mogła doświadczyć
co to...cud.

Dlaczego więc ranisz
każdego dnia o świcie?
Dlaczego wieczorem
odbierasz radość...
i życie?
Dlaczego drwisz z naszych
uczuć, jakby dla Ciebie
nic to nie znaczyło?

Kocham Cię...Boże
więc czemu zawodzisz,
czemu od piękna każdym
czynem odwodzisz?
Dlaczego w Twoim sercu
nie znalazłeś dla mnie
miejsca, jakbym była
przeklęta...a nie tylko
grzeszna?

A kiedy umrę czy będziesz
pamiętał...
o swoim dziecku
w sercu którego...
miłość była...
najważniejsza?
Czy...będziesz pamiętał,
że zostawiłeś mnie
jak sierotę, samą...
kiedy miłości
łza...spłynęła
nie wiedząc co to
boski...
cud spełnienia?


Julka

54 906 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!