Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żal

Niegodne czuć taki żal
W obliczu cudzej miłości
I podłe i małe
Pozwolić sączyć się zazdrości
Co zrobić z takim uczuciem
Co cierniem wbija się w serce
Bezpańskie niech pozostanie
W popiół niech się obróci
I w zapomnienie
Odchodzę w mrok nocy
Nie ja szlocham
Lecz ktoś we mnie
Co zrobić z tym głodem
Co nadzieję napędza
Choć dawno zatrzaśnięte są drzwi
Każdego serca
Czy zawsze będzie boleć Miłość
We mnie nienarodzona
Oślepłam Panie
Lecz
Ufam w to co Twoje.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • 20 October 2017, 00:59

    Podziwiam.
    Na wystawę.
    Dobrej nocy. :))

  • zapach_bzu

    19 October 2017, 19:50

    Podoba mi się ten wiersz.