Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga, którą idę

Niegdyś z potężnych kolumn
miałem obramienie dla marzeń,
skąd wypatrywałem drogi
w moje przyszłe lata,
spoglądając jakby z oddali
na sprawy tego świata.
Oczy dosięgały obłoków,
myśli oglądały niebo
i niepowstrzymanie
utorowała się ścieżka
wiodąca stamtąd do serca mojego.
Wiele lat minęło
i nie jedna trwoga,
żebym zrozumieć umiał,
czym jest ta droga.

101 618 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    29 March 2011, 16:01

    "Zaufałem drodze
    Wąskiej
    takiej na łeb na szyję
    z dziurami po kolana..."

    Przed tym, kto pozostał jej wierny, otwarta na oścież błękitna brama...

  • słoneczniki

    29 March 2011, 15:23

    magia słów, która potrafi wzbudzić refleksje nad sobą ...