Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kartka z dziennika "

Niedziela
...
A jeśli zbłądzić będzie mi dane
Miłości Ty moja...
Nie zapomnisz o mnie póki nie skonam?
Zachodzę w głowę - zadaję pytanie:
Czy to jest przyjaźń...czy...?
...
Odpowiedzi znajduję - kilka
Są jak podróż przez ocean...
Nie ma wśród nich złego wilka
Są jak...
- Jak...?
" Przygód kilka wróbla Ćwirka "
Szczęśliwe odpowiedzi - a ja, ja...
Ja myślę kto...co w głowie Twojej siedzi
Co myślisz...co czujesz
Czym serce częstujesz
Czym duszę karmisz
...
Tęskne spojrzenie
Serca drżenie
Dłonie spocone
Usta zwilżone
Czekają na...
Kolejny świt
Lub koniec
...
A Ona:
Cicha
Wierna
Niełatwa
Nie wybiera
W środkach...
Złota szuka
Nie oszuka
Jest delikatna
Jest krucha
Nie pyta
Tylko zerka
Czeka na
Tę jedną chwilę
Na pierwszy znak
Spadającej gwiazdy blask
Jest przed Tobą...
Oczy jej płoną

....
13.06.2021
18:12

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!