Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie dla mnie to słońce
piękne w górze świecące
i uśmiech jego nie dla mnie
co rozgania mgłę rano

nie dla mnie ten blask
rozświetlający ciemność za dnia
i ciepło nie dla mnie
co grzeje zmarznięte dłonie

to słońce jest piękne
patrzę na nie i tęsknię
bo wiem że nigdy
do niego nie dosięgnę

to słońce gorące
wszystko co złe na popiół spala
marzę o nim co dziennie
patrzę w górę i tęsknię

i obłoki niebieskie wokół
jeszcze piękniejszy obraz tworzą
kładę się na zielonej trawie
patrzę na nie i śnię na jawie

nie dla mnie to słońce
nie dla mnie ono gorejące

5431 wyświetleń
66 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!