Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojownik

Nie daj się losowi
Chwyć sprawy w ręce swe
Powiedz przeznaczeniu: "NIE!”
Chce, chce więcej

Uzbrój się w cierpliwość
Twą rękojeścią jest sprawiedliwość
A głownią będzie Miłość
Jelec z gniewu wykutym jest

Walcz walcz, nie podawaj się
Bądź wojownikiem i obrońcą
Broń słabszych dbaj o opanowanie
Wywyższaj Damy, Chroń Panie
Twym Herbem Niewinność i Miłość

Barwy Twe to, Biel i Czerwień
Niech po połączeniu tworzą
Kolor strachu i rozkoszy
Męstwo Twe i Honor
Najwyższą z cnót

Walcz walcz, nie podawaj się
Bądź wojownikiem i obrońcą
Broń słabszych dbaj o opanowanie
Wywyższaj Damy, Chroń Panie
Twym Herbem Niewinność i Miłość

https://www.youtube.com/watch?v=8N2-cvkj1Co

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    23 July 2016, 23:40

    Musisz spać słodko, sen innego wyboru nie ma, niż dać Ci słodkie sny.

  • Thebestkasiaa

    23 July 2016, 23:35

    Dziękuję :) :)
    Mam nadzieję, że będę spała dobrze czego i Tobie życzę :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • M44G

    23 July 2016, 23:24

    Kasiu śpi dobrze.

  • Thebestkasiaa

    23 July 2016, 23:08

    „Nigdy się nie poddawaj ” Możemy pójść prostą drogą przez życie, możemy też iść na skróty, drogą krętą, lub cały czas wspinać się pod górę. Opatrzność decyduje w dużej mierze o tym, kim jesteśmy i kim będziemy...Świetny wiersz :) :)
    Pozdrawiam serdecznie M44G :):)

  • M44G

    22 July 2016, 00:12

    Aby był dobry cień musi być dobre światło. Dobrych snów.

  • M44G

    21 July 2016, 21:33

    Dziękuję Wam serdecznie, miejcie dobre sny.

  • Adnachiel

    21 July 2016, 21:31

    Zagrzewający do walki.
    Bardzo dobry.

  • Cris

    21 July 2016, 21:28

    ''Nie daj się losowi...Walcz walcz..''
    Dobry wiersz.
    Pozdrawiam.