Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nieczęsto
rozmawiam
z aniołem.
Powiernikiem
upadków
i wzlotów.
Choć w ziemskiej
wędrówce
dostrzegam
obecność,
krzątanie się
wokół,
nie przeszkadza
nieziemska
cierpliwość.
I gdyby
skłonność,
nie tak
silna była,
zdałbym się
na słowa
cichsze
od myśli.
Być może inną
odegrałbym
rolę,
na ten czas
z aniołem,
w monologu...

8447 wyświetleń
98 tekstów
7 obserwujących
  • Nikaaaa

    26 March 2015, 00:40

    ładne ;)