Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 11 June 2020

marzec w Barcelonie

niech ktoś napisze za mnie wiersz
mądrzej i trafniej dobierze słowa
niech będzie o tym

że tęsknię

i że goniłam wczoraj autobus
z twarzą w środku podobną
do twojej

i że ciągle kłócę się łzami
z kurzem na twoim rowerze

i o orzechu w torebce
z rąk twoich
kiedyś

nie wiem już
czy Aledis byłam czy Marią
a może sobą tylko
umarłą twoim milczeniem

i jeszcze
jeszcze o tym

że ubrana w korale wspomnień
siadam czasem
na tamtej ławce

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • onejka

    24 October 2019, 08:21

    cudowny ! Luterin, gdzie jesteś ??

  • Kamil Borkowski

    5 July 2012, 17:34

    Bardzo mi się podoba.
    Pozdrawiam:)

  • luterin

    30 June 2012, 00:25

    Od dziś lubię nocnych "kradzieji"...

  • Inel

    30 June 2012, 00:21

    Nie, to Ty pisz wiersze. Muszą być Twoje, żeby wyrażały Ciebie.
    Wiersz piękny w swojej prostocie. Podoba się. Bardzo. Kradnę po cichu, by wracać do niego. ;)

  • 29 June 2012, 23:58

    Mam obraz przed oczami... tylko muszę go uchwycić w słowa.
    Niewiele słów tak na mnie działa.

    :))

  • luterin

    29 June 2012, 23:54

    Miło mi naprawdę...

  • 29 June 2012, 23:51

    Inspirujący. Wrócę tu...

  • słoneczniki

    28 June 2012, 21:59

    Wiele smutku w tych wersach...
    może właśnie to czyni go wyjątkowym

  • luterin

    28 June 2012, 21:36

    Dobroć słów Waszych buszuje mi w sercu...korale moje lżejszymi czyniąc...:))

  • miramija

    28 June 2012, 18:14

    Smutne ale ładnie napisane... bardzo ładnie...