Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Niechciane kobiety
są smutne dziś wieczorem
malują paznokcie u dłoni
najczarniejszym kolorem

Niechciane kobiety
mają w kieszeniach
kamienie zamiast
kwiatów w wazonie,
puste serca i żyły
po brzegi wypełnione
alkoholem

Niechciane kobiety
to te skażone, naznaczone
na zawsze znamionem
wewnetrznej kleski

Niechciane kobiety
to zranione dziewczynki
którym po nocach
nic się nie śni

Niechciane kobiety
są smutne dziś wieczorem
z dwoma nakryciami
zasiadają same przy stole.

4845 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • Cris

    6 August 2016, 22:33

    można by zamienić ''niechciani mężczyźni''

  • Disalice

    6 August 2016, 22:30

    Piszę teraz, po ponad roku, by powiedzieć Ci, jak okrutnie prawdziwy jest ten wiersz.
    Chyba sama jestem taką zranioną dziewczynką, której nic się nie śni... Dziwne ukłucie w sercu poczułam czytając te słowa, ale dzięki Ci za to ;)

  • Sheldonia

    11 June 2015, 11:40

    Bardzo mi miło, że to coś, nabazgrane w pośpiechu nim ucieknie myśl, dla kogoś coś znaczy.
    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • słoneczniki

    8 June 2015, 13:28

    Czytam i widzę... niestety obrazy rzeczywistości...

  • zapach_bzu

    16 April 2015, 23:20

    Prze-wspaniały!!!!!!!!
    Dawno nie miałam tak gęsiej skórki czytając tutaj jakikolwiek wiersz...
    Dziękuję.

  • Sheldonia

    22 March 2015, 17:19

    Nie ma co czekać na powroty czasem, lepiej czekać na nowe. Tak myśle gdzieś w środku, choć czuję inaczej...:) Pozdrawiam:)

  • luterin

    22 March 2015, 15:19

    Dobrze jest wierzyć w powroty. Wtedy czeka się inaczej.
    :)

  • Albert Jarus

    20 March 2015, 19:57

    Aż przykro mówić, że jest piękny... przykro bo taki "niechciany", a jednak urzekający .
    Dobrze, że jesteś. Tak dobrze...

  • Malusia_035

    20 March 2015, 14:01

    Super ,zatrzymał mnie treścią :))

    Pozdrawiam :))

  • nicola-57

    20 March 2015, 13:11

    znakomite, poetyckie studium kobiet niechcianych
    pozdrawiam serdecznie.