Menu
Gildia Pióra na Patronite

./

Niechaj wstaną ci co padli w drodzę po wygraną
niech zaplą swego serca snop
ograniczenia, które na nas czyhają
to tylko wojenny mrok
bo wedle własnej potrzeby
bo wedle własnych przeżyć

szaleństwo, graniczy z prawdą
bo boli nas wszystko, co z nas wykradną
w wegetatywnym istnieniu człowieka
ciężko opada zmęczona powieka
stagnacja, exodus dusz połączonych
rozdziela, by wszystko było nam dane
oswaja i wciska zażenowanie

9101 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
  • 16 October 2014, 15:10

    nie przesadzam, z szacunku dla czytających wypadałoby zadbać o czystość słowa, w brudnym swetrze i poplamionych spodniach z domu też nie wychodzisz
    a zaplą serca snop to jakbyś włożył smoking i czapkę na nogę - nikt nie zauważy ekstra smokingu i tego, jak pięknie w nim wyglądasz, tylko każdy będzie się zastanawiał, po kiego czorta włożyłeś czapkę na nogę
    sorki, takie moje zdanie

  • RozaR

    16 October 2014, 14:15

    Dima nie przesadzaj .
    Wiersz piękny co jedynie w trzecich wersach jest odejście od konwencji.
    A temat wielki
    Niech wstaną umęczona ciała tych co szli po złote runo.

  • 16 October 2014, 13:07

    zaplą serca snop?!?
    a vegetatywnie czemu przez v?
    błagam, sprawdzajcie ludzie gramatykę, zanim zamieścicie cokolwiek
    takie żenujące błędy kłują w oczy tak, że zupelnie nie widać już treści