Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłosny taniec.

Niech zabrzmi melodia cygańska.
Niech gitar struny się śmieją.
A ja cię porwę do tańca.
Zatańczę jak wiatr z liśćmi jesienią.

I niech świat w koło się kręci.
Niech niebo nad nami wiruje.
My razem w tańcu złączeni.
Serc bicie, rytm tańca dyktuje.

Wznosimy się w tańcu miłosnym.
A ciało z ciałem się splata.
Chcemy w tym tańcu pozostać.
Choćby do końca świata.

A gdy melodia ucichnie.
Miłosnym tańcem zmęczeni.
Na łące przy ogniu gasnącym.
Wpatrzeni w siebie zaśniemy.

4889 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!