Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranocka na sny.

Niech w ciszy kołyszą się sny,
Niech słowa na usta przychodzą,
A Ty sobie słodko śpij,
Tą późną nocą…

Niech pozostaną przymknięte oczy,
Niech myśli staną się nietknięte,
A Ty sobie słodko śnij,
Tą wieczorową porą…

Niech w wyobraźni zmierza się świat,
Niech wyrazy w słowa się składają,
A Ty podaj mi dłoń,
W tą chłodną chwilę…

Przejdziemy ten bezkres razem,
Tą bajkę ze snów.
Przejdziemy z tego świata marzeń,
Byś otworzył oczy znów.

A teraz śpij.
Będę czuwać Tu.

Z dedykacją dla Ei(n)szton'a.

147 652 wyświetlenia
2018 tekstów
322 obserwujących
  • LiaMort

    16 October 2011, 16:33

    Też mi się podoba..xD :)
    a zabierz..xD jeśli chcesz..xD :D

    pozdrawiam..xD ;)

  • PetroBlues

    16 October 2011, 16:25

    Przeczytałem wszystkie Twoje wiersze które do tej pory zamieściłaś i ten jest najlepszy. Zabiorę ze sobą jeśli pozwolisz.

    Pozdrawiam:)

  • LiaMort

    15 September 2011, 10:03

    dziękuje... ;)

  • słoneczniki

    15 September 2011, 09:31

    Piękne dobranoc...

  • LiaMort

    15 September 2011, 00:04

    Takie tam nic.

    Ułożona przez życie.
    Ukołysana przez wiatr.
    Dobranocka na sny,
    więc na mnie już czas.

    4/10... ;)