Menu
Gildia Pióra na Patronite

A niech...

Niech tak będzie.
w twojej pamięci
pozostanę piękniejszą niż się czuję
lecz bez zapachu
bez świata moich oczu
bez tafli łez na nich
nieruchomą
nieuchwytną…

Niech tak będzie.
przecież nie trzeba mnie słuchać
moje prośby należą tylko do mnie
zakryć je kolejnym wywodem -
tak łatwo…
zostanę gdzieś pomiędzy
daleko a blisko
samotnie...

9.07.2020, 23.30

33 774 wyświetlenia
281 tekstów
28 obserwujących