Menu
Gildia Pióra na Patronite

O Tęsknocie

Niech państwo
pozwolą jej żyć
w kwiecistej sukience pragnień
błądząc piwnymi oczami
w marzeniach

Życie to nie reklamowa gazetka
ze sklepu
ani masło
czy salceson przysypany pasztetową
w chłodniczej ladzie

Pozwólcie jej tańczyć
kochać
na ławce pozbijanej z marzeń
niech pod rozłożystą brzozą
zamyślona w błękicie nieba
zaśnie
i niech oddycha zmęczona
spokojna
jak mak w czerwcowym upale...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących