Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl z życzeń wielkanocno - eastrowych.

Niech kukułki z martwych powstania
Podrzucą Ci chociaż parę pisanek
Z których wykluje się Oblubieniec Los
Nim światło z oliwy wybłyśnie w dym
Który w nicość przehula wiatr.

Niechaj codzienności słony pot
I gorzkie lepkie łzy z kolejnej pisanki
Gość przemieni w najsmaczniejsze
Czerwone wino na weselu które
Trwało będzie po Twego czasu kres.

A z tej tam pisanki - Twojej pisanki
Niech klują się Twoje marzenia
Te najskrytsze czyli najwartościowsze
I niech budują Ciebie niech tworzą
Jak z brzydkiego kaczęcia w piękny
Idealnie skrojony Twój każdy dzień
Że będziesz zachwytem sobie i światu.

Jeszcze może i tamta pisanka
Niech otworzy się a z niej
Na każda noc niech zstąpi
W Ciebie sen w ramionach
Z namiętności i rozkoszy
Az po spokojny świt i poranek rześki
Bez opaski z mgły lęku
Na oczach sercu duszy i gardle.

Więc idź z martwych wstanie w Ciebie
Powiadamy i nakazujemy się dziej
No może jeszcze świątecznej baby
Każdy kęs niech w miłość roztopi się
Może i mazurka każden gryz
Niech wytworzy miesiąc uśmiechu
A żurku każdy siorb stworzy nowe
Coś piękne w Twym życiu
Nie przewidywalne w możliwościach dobrego
Szalonego niezmierzalnego i
Nie mającego kresu w niezwykłości
Tego życzą Ci Ciocia Zosia
Wuj Stach i Jonatan Bonifacy Fyrfl Gulgewanc

POST Scriptum:
Niech Piskle Zmartwychwstania
Jak to kukułcze dzieci
Narozrabia w Twoim gniazdku
I wyrzuci kilka zniewalających
Cię srok których ogony przywarły
Do Ciebie i ciągniesz je
Nie wiadomo komu po co?
Zaprawdę powiadamy Ci
Kukułcze Jajo prawdę Ci powie!
A tiepier bawmy się!

297 711 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    21 April 2014, 14:12

    Dziękuje Anno!

  • fyrfle

    21 April 2014, 14:06

    Dziękuję Nuntiusie za dawkę tradycji w zyczeniach i za same życzenia!