Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyśnię Ci się muszlą...

http://www.youtube.com/watch?v=802hrz11LQI

Niech Ci się przyśni szafirowe morze
byś mógł wyławiać muszle z jego dna
jakież by mogło być Twoje zdziwienie
gdy jedną z nich byłabym... ja.

Mógłbyś mnie tuląc przykładać do ucha.
Wsłuchiwać się w szum rozkołysanej fali
być może usłyszałbyś bicie mego serca
tęsknotę... płynącą do Ciebie z oddali.

Zabierałbyś mnie na spacer po wybrzeżu
lub... złotym piaskiem plaży oprowadzał
a potem przysiadłszy pod palmami w cieniu
podziwiałbyś mnie i... wygładzał.

Może pieszczotą swoich dłoni sprawisz
bym... z muszli w kobietę się zmieniła.
Jak złota rybka złowiona w sieć rybaka
i ja bym... Twoje życzenia spełniła.

Więc niechaj Ci się przyśnię kochanie
Tą... muszlą pośród fal spienionych.
Bym mogła być jednym z Twoich marzeń
tych jeszcze nie wszystkich... spełnionych.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • misiek45

    25 March 2013, 20:14

    Piękny bajeczny wiersz Agnieszko,moje ulubione klimaty-pozdrawiam milutko :)

  • Jaśko

    25 March 2013, 11:57

    Witaj Agniesiu
    Mam nadzieję że wziełaś poprawkę na to że ten wiersz czytają wędkarze .
    Miłego dzionka
    Janusz

  • awatar

    25 March 2013, 09:37

    ładne, przypomniało mi piosenkę
    tak bym chciała muszlą być ach muszlą być
    i na piaskach bananowych w twoim życiu śnić

    pozdr,

  • czarna mamba

    25 March 2013, 09:31

    Aga buziole za ten wiersz:):):)

  • I.Anna

    25 March 2013, 08:48

    Lubie wracać do Twoich wierszy są jak balsam, koją i kierują myśli w inną stronę. Piękna poezja.
    Pozdrawiam

  • agniecha1383

    25 March 2013, 08:44

    Kochani dziękuję i serdecznie pozdrawiam...po świętach wracam więc od razu życzę zdrowych spokojnych Swiąt Wielkanocnych spędzonych w gronie rodzinnym...smacznego jajka ...uganiania się za zającem:) no i podłóg tradycji aby się spełniła... mokrego poniedziałku... jeszcze raz pozdrawiam i całuję:)

  • krysta

    25 March 2013, 08:00

    Agnieszko śliczne są Twoje marzenia :))

    pozdrawiam

  • Queyk

    25 March 2013, 01:10

    uwielbiam Cię!!!!