Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje Miasto

niebo wybite jest gwiazdami
a księżyc wyszedł naprzeciw słońcu
puste ulice zachęcają do spacerów
latarnie ciepłym światłem oświetlają mrok
wszyscy już śpią
śpi już całe moje miasto
tylko ja, nocy towarzysz wciąż nie mogę zasnąć
słychać tylko ciszę która przeszywa wszystkie myśli

powoli robi się jasno
słońce wychodzi na prowadzenie
przebija się przez mrok
cienie wyobraźni powoli znikają
rodzi się nowy dzień
razem z nową nadzieją i szansą chce stawić czoła światu
Moje miasto wita mnie i żegna jednocześnie
cisza powoli zaszywa się w myślach by przeczekać do zmroku

Księżyc poddał się już całkowicie
mrok ustąpił miejsca promieniom słońca
które malują wszystko pięknymi kolorami
przeraźliwe cienie zmieniają się w setki ludzi ślepo pędzących przed siebie
Moje miasto zmienia się
zgiełk otacza mnie zewsząd
a ja czekam na powrót mojej kochanki

5838 wyświetleń
49 tekstów
10 obserwujących
  • 19 April 2010, 11:02

    Piękne. Pozdrawiam

  • honey_007

    18 April 2010, 11:24

    śpi już całe moje miasto
    tylko ja, nocy towarzysz wciąż nie mogę zasnąć

    Wspaniale napisane, zachwyt! :)