Menu
Gildia Pióra na Patronite

niebo

niebo uderza mi do głowy jak wino
mam gwiazdy przed oczami
ale nadal chcę tańczyć

i księżyc mi świadkiem że pod skórą
gra mi muzyka
dotyka – delikatnie
mych strun natchnienia
prowadzi ku nocy i świat rozpromienia

ciebie mi spełnia
oszczędza gwiazdom spadanie
a mnie odziera ze strachu
o nadchodzące jutra

47 970 wyświetleń
306 tekstów
144 obserwujących
  • 19 June 2022, 22:14

    Pięknie pisałaś .

  • Cris

    4 November 2016, 00:32

    miło czyta się ;)

  • onejka

    29 August 2016, 11:28

    jak dobrze czytać, że jest dobrze :)

  • giulietka

    28 August 2016, 09:15

    Przepiękny wiersz!

  • 27 August 2016, 23:44

    Ładne.
    Pozdrawiam. :))