Menu
Gildia Pióra na Patronite

rysa na horyzoncie

niebo słów porusza odrętwiałe dusze
w nadziei przytulenia trosk
wołając po imieniu

tam gdzie światła latarni
oferują złudzenie dnia
m a r z e n i o m...
ciężko wraca się
na ziemię

nawet garbate drzewa
prostą drogą dobrych słów
mają swoje korzenie życia
na których z imienia przysiądzie -
śpiew skowronka

ludzie z innych obrazów
są jak żywe pamiętniki
wszystkich pór roku
biegnącego czasu
gorączki dnia
i...
sekretów n o c y

https://youtu.be/9kJjCdV3JdM

29 470 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!