Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebo rozciągnięte nad horyzontem jak szare płótno
Czeka na malarza który nada mu dusze.
Sprawi że nabierze zmysłowości, i głębszym będzie
niż dotychczas. Radośniejszym chciało by się wydać
i uśmiechem dotrzeć do każdego spojrzenia zabłąkanego
w szarej nicości. Optymizm na usta tchnąć odbiorców
i wypowiedzieć uśmiech odwzajemniony.
Więc żywe, duszą napełnione i kolorami tryskające
Namaluje jutro, dziś niebo na malarza czekające.

10 856 wyświetleń
68 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!