Menu
Gildia Pióra na Patronite

+ Wrocław w Ogrodzie Żniwiarza +

Niebo ... purpurowo granatowe
jak dojrzała oberżyna
mistyczną noc rozpoczyna
w Ogrodzie Żniwiarza, który wędrówkę swą
systematycznie powtarza
do celu jednego tylko stworzony ...

Każdy jego rozkazem naznaczony
razem z nim dzisiejszej nocy
do ogrodu się uda, choć wielu z nich
aż do ostatniego momentu wierzy
w niemożliwe dla siebie cuda ...

Wrocław jest tak piękny nocą
gdy nad nim srebrzyste gwiazdy migocą,
lecz dla tak wielu już po raz ostatni ...

Odchodzą w szpitalach,
odchodzą w swych mieszkaniach
do niczego już nie zdatni,
wykonawszy swe zadania w sposób dostatni,
lecz tak na prawdę dla żywych już nie ważni.

Wrocławskie zakłady pogrzebowe
zapracowane 24 godziny na dobę
współpracują ze Żniwiarza Ogrodem
i szykują zwłoki codziennie to nowe
ludzie na swych twarzach tak śmiertelnie poważni ...

Wrocław, 27.III.2018
* Moon G Neverhood *

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!