Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

niebo pełne jest gwiazd
niespełnionych marzeń które w ruch może wprawić miłość
a ja jak księżyc pośród nich
mająca swoje fazy -
dziś jestem pełnią
nabrzmiała
występuję poza brzegi twoich snów
i
myśli co wybiegają szybko
lecz stąpają miękko
jak ostrożne łapy kota
chcą złapać trochę skoro świt
słońca
a to wymyka się poza granice źrenic

wciąż głodna wbijam paznokcie
w grzbiet ciemnej pustelni

Sylwia Pryga

40 726 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących