Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mniszek lekarski w styczniu

Niebo naprawdę jest takie Boskie
Stąd też na ziemi życie proste

Dostała roślina promieni słońca kilka
Zaraz wyrósł pąk i rozpuścił oczom
Złote płatki szlachetnych myśli pokarm

Uwięzionemu daj kromkę chleba
A zaraz ulepi krzyż
Daj mu drugą a stworzy
Pierwszą dziesiątkę paciorków różańca

Jeśli już mam głosić mądrości autorytetów

297 714 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!