Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebieski migdał,
Co się zawsze o nim myśli
Przyniosę Ci w mojej lewej ręce,
Ubrana w białą sukienkę,
Byś zapamiętał ten dzień jak marzenie.
A Ty schowasz go do kieszeni płaszcza,
Roztrwonisz chwil marny grosz, na cisze i rozmowy...
Weźmiesz mnie za rękę,
I tak nas wiosna zastanie...

*Wszystkie prawa zastrzeżone

15 948 wyświetleń
142 teksty
2 obserwujących
  • RozaR

    7 December 2015, 23:29

    Bo ja - bo ja - nie zrozumiałem :-(

  • Karin2225

    7 December 2015, 23:17

    Cris, dziękuję za miłe słowo i opinię :-)

  • Karin2225

    7 December 2015, 23:16

    A może Pan, Panie Roza nie jest po prostu romantyczny, i nie trwoni chwil na cisze i rozmowy...a na autach to ja się nie znam, ja nawet prawka nie mam ;-) ale za opinię pięknie dziękuję.

  • RozaR

    7 December 2015, 22:24

    przerost formy nad treścią
    Proszę pisać ,, COŚ " a nie jakoś .
    Do poruszania się potrzebny jest samochód a nie lakier do aut

  • Cris

    7 December 2015, 20:39

    ...i świetnie do wiosny i dalej...bardzo ładny wiersz.
    Z pozdrowieniami :) Cris