Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebieskie nitki

Niebieskie Nitki babiego lata zakończyły już swój ziemski żywot.
Babie lato odeszło już w niepamięć!
Ktoś zapyta: Czemu Niebieskie?
Ja odpowiem: Bo utkane z moich marzeń.
Moich marzeń o prawdziwej miłości.
O spokojnej przyszłości.
O gronie przyjaciół.
O silnej wierze.
O niezachwianej woli.
O lepszej przyszłości
O Miłości...
Chciałabym...
Babie lato powraca co roku.
Lecz już nie to samo,
już nie to niebieskie.
Nie to utkane z marzeń małej dziewczynki.
To Babie Lato odeszło w niepamięć.

2007

5801 wyświetleń
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!