Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebieski parasol

Niebieski parasol,
biała sukienka...
buciki przemoczone,
Stoi i nie wie , czy od łez ,
czy deszczu w kałuży
stopy toną.....
Płacze...krople
równo pukają o jej parasol.
Na drodze ,którą przyszła
deszcz rozłożył kałuże.
Porozrzucane lusterka,
małe i duże...
Ciemne niebo,deszcz,kałuże
Ona w niebo wpatrzona...
Choć parasol nad głową trzyma,
cała jest przemoczona...
Stoi, czeka w milczeniu...
Nad głową niebieski parasol...

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących