Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebezpiecznie [...]

Niebezpiecznie mięknę
gdy jesteś tuż obok
Ciepło Twoich dłoni
roztapia mi wnętrze
Reguluję oddech
i ciągle bezskutecznie
Próbuję uciszyć
moje
głupie serce...

Proszę...

Zapal mnie
jedną małą iskierką
rzuconą w łatwopalne ciało
Spojrzeniem gorącym
niech wniknie do środka
i ogrzeje moje serce
Bo ciepła w nim
tak mało...
Wciąż mało...

22.04. 2004

22 299 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • AnnMaria

    25 April 2011, 22:21

    Ciagle powracam do tego wiersza.
    Chyba umiem go już na pamięć.
    Pozdrawiam:)

  • 27 February 2011, 15:08

    Dziękuję Wam za piękne komentarze :)

    Serdecznie pozdrawiam :)

  • giulietka

    26 February 2011, 22:00

    Cudny... a jeszcze ta data...;) Kradnę bez skrupułów;)

  • 26 February 2011, 21:56

    Dziękuję i pozdrawiam Was cieplutko :)

  • ....ktoś....

    26 February 2011, 21:52

    eh coś pięknego

  • AnnMaria

    26 February 2011, 21:47

    Wiersz niebezpiecznie piękny...