Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obwinianie

Nie będę się wiecznie starał
Nie będę wiecznie ulegał
Nie będę próbował
bo to już ponad moje siły
te walki na słowa
te nieumiejętne spostrzeganie mnie
przerasta mnie to
przerasta mnie ta wizja
Staram się być sobą
staram się bym mniej myślał o Tobie
Ciągle wyciągasz na wierzch
moje niedociągnięcia
moją ciężką prace
Nie jesteś ideałem
i wiele rzeczy na tej planecie
jest dla Ciebie zagadka
Tak jak ten wiersz
którego nie zrozumiesz
nie pojmiesz
nie ogarniesz
Powiem Ci prawdę
nie jesteś
i nigdy nie będziesz częścią mnie
bo Twój i mój czas już się zakończył

14 694 wyświetlenia
98 tekstów
5 obserwujących
  • agniecha1383

    7 March 2012, 09:05

    Kurcze...na koniec usłyszałam nawet porządne trzaśnięcie drzwiami...