Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niedoszły kleryk

Nie zostaniesz Jasiu księdzem
Nie wejdziesz w boski dom światłości
Ale jesteś
Bo nie zdążyli zabić twego ojca
Ani zniewolić twojej matki

I choć czujesz że jesteś dla ludzkości
To nie zostaniesz księdzem
Bo obrzydzili w tobie aż do kości
Niezwykły akt oddania
Święcenia akt Boski

Niewiele lat minęło
Naprawdę mało
Od czasu gdy
Wsadzali ich do więzień
Do teraz kiedy codziennie
Każą nimi gardzić
I raz w tygodniu opluwają

I

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • 28 November 2021, 00:04

    żaden z dwunastu nie był księdzem ni klerykiem
    więc czemuż na to reagować krzykiem?

    Pozdrawiam. :)