Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tren o T.

Nie zostanie po nim wiele.
Sto kilogramów ciała,
które przecież trzeba potraktować godnie -
tak jak żył. W stosie puszek po piwie
szukał miłości. Dzieci
dawno zgubił. Czuły dotyk
nigdy nie był jego mocną stroną.
Nie może nim obdarować nawet po śmierci.
Przesycona szukaniem wątroba nie

nadaje się na przeszczep. Tylko serce
nieużywane.

z dawna

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • 1 December 2015, 23:06

    Dzięki :) tak.

  • Mateusz Sawczuk

    1 January 2014, 20:53

    Przyznaję fiszkę i składam wyrazy uznania za znakomity utwór. Ciekawe, czy pod literą "T" kryje się "tato".