Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 15 January 2023

zagniecenia

nie zniknęłaś

wrastasz we mnie
wodą
drzewem
spojrzeniem

w tle madonny święte
i pijany bóg
wierny anioł przed grzechem
broni znów zawzięcie

nawet jeśli piekło
ma dla mnie
sto kar

ja

za ten serca nietakt

dziękuję

przed zaśnięciem

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących