Menu
Gildia Pióra na Patronite

rajskie jabłko

nie znam do końca miłości
miłość ma ten niedosyt
dziwny bo nie pozwala
wszystkich kart odkryć

ucząc się na lekcji miłości
drobiazg sprawia niepewność
i nie odstępuje na krok
umiem kochać czy nie umiem

w tej miłości jak w kalendarzu
trafiają się kartki czyste niezapisane
choć miejsca jest mnóstwo
są nie zapełnione historii atramentem

każda miłość jest innym smakiem
niczym w rajskim Edenie owoc
jest do zjedzenia zakazanym jabłkiem
niejedni skradli z tego sadu jabłko

93 720 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!