Menu
Gildia Pióra na Patronite

ja wciąż na ciebie czekam...

nie zdołasz mnie obliczyć
nie zamkniesz w pamiętnikach
bytuje w twojej myśli
z której nigdy nie znikam

bo dużo w nas pustych miejsc
i kartek cierniem skutych
dotyków chwil które chcesz
zamieniać na minuty

w kominku ciągle żar
który nikogo nie wini
butelka lampka szal
mój oddech na twej szyi

zgubiłaś mnie w oparze
idealnego świata
błękitu wyobrażeń
nie wrócą senne lata

dziś ułomności dwie
chcą poczuć swoje dłonie
w odległych miejscach gdzieś
wino rozgrzeje skronie

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • dark smurf

    18 January 2018, 21:42

    myślę że, nie potrzebujesz słyszeć odpowiedzi..
    jakie to zabawnie proste.. przewidywalne
    ale cii

    z resztą, niewiadomo czy możesz odpisać :)

  • 5 April 2017, 20:51

    zdumiewający?

  • dark smurf

    5 April 2017, 20:27

    zdumiewający :)

  • mill

    30 May 2015, 09:59

    ....świetny ten wiersz.....oczywiście fisz ;)

  • nicola-57

    9 May 2015, 00:25

    a co Ty wiedziałeś pisząc tamte słowa? :)
    coś przeczuwałeś, coś wiedzieć musiałeś, zatem...
    chociaż raz uczyń dla mnie coś dobrego, jest mi to bardzo potrzebne
    poetą jesteś, więc...
    P.S. ta opinia, to nie zabawa...Ale zrobisz tak jak zechcesz, czyli jak zwykle..Tak bardzo..., dobra....więcej nie powiem. Odezwij się jakoś, albo baw się mną dalej.

  • 9 May 2015, 00:05

    Więc co wiesz ?

  • nicola-57

    9 May 2015, 00:02

    wróć Kochanie - Twój koment z 07:57:)
    a potem może porozmawiamy... :)

  • 8 May 2015, 23:56

    Nie chcę sprawiać Ci przykrości ale ja Cię nie znam. Jest mi miło, że czytasz to co piszę. Wytłumacz mi proszę o co chodzi ?

  • nicola-57

    8 May 2015, 23:48

    nie, teraz jest mi przykro bardziej niż wcześniej...było..., przemyśl to

  • 8 May 2015, 23:44

    Nicola, chyba jestem nie zbyt bystry. Czy Ty mnie przypadkiem z kimś nie mylisz?