Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyszło od razu na ulicy

nie zdążyłam się zrobić przed wyjściem
do końca mnie czarowałeś
zanim się zorientowałam
wpadłam w oko głodnej ulicy

nie chodziło o szpilki i małą czarną
zostały sam na sam
do domowych spektakli
dla świata przerabiane pozory

tym razem mi nie wyszły bez echa
pomruków i szeptów
tłum mnie nie opuszczał
a ich pewność co działo się w nocy

znów przyłożymy się do siebie
starannie dobrane nastroje
przebłyskami zatrzymają przechodniów
jutro też olśni dzięki pana czarom

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • onejka

    14 May 2020, 08:56

    Ujmująco pokazana codzienność ;)