Menu
Gildia Pióra na Patronite

Memento!

Nie zazdrość nikomu miłości.
To jest niechlubna zguba.
Nie wyciągaj ręki po miłość
nieswoją, to świętokradztwo!

Nie zazdrość nikomu miłości,
bo miłość trafi pod Twój adres.
Jeśli tylko masz czyste serce
i potrafisz kochać szczerze.

Nie buduj własnego szczęścia
na ludzkiej krzywdzie, nie chodź
nigdy na skróty - to nie wyczyn
chwalebny w kochaniu nie szczyci.

Nie zabieraj miłości, która ma
już swoje miejsce w sercach
przeznaczone, bo przez to
sumienie o grzechy się upomni.

93 738 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!