Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy Na Prawdę?

Nie zastanawiasz się nigdy dlaczego
jest tutaj zawsze taki bezpieczny spokój,
gwiazdy są widoku niezmiennego
a promienie swe słońce wypuszcza wprost zza obłoków?

Czy Ty nie widzisz nigdy tego
co dostrzegalne jest gołym okiem, realne
i czy nie słyszysz głosu złego,
który Ci wpoić chce, że jesteś pyłkiem marnym?

Nie zastanawiasz się nigdy dlaczego
nic się nie zmienia pomimo tylu lat
i czy na prawdę nie wiesz tego,
że poza tym tylko śmiercią jest inny świat?

Teraz mi powiedz czy Ty widziałeś kiedyś,
to wszystko o czym oni mówią Ci ...
że odwiedzają inne planety,
czy wierzysz tylko w to, co widzisz w ti vi?

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!