Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ulotność chwil

Nie zapisanych tyle chwil
umknęły jak spłoszone ptaki
a jednak w głębi duszy
pozostał ślad
narodzonych westchnień
i zachwytów ...
A innym razem
bywa tak i zjawia się
podobna chwila ...
Nadchodzi nagle
nie wiesz jak...
dotyka tamtych miejsc
i wspomnień...
I znow do lotu
zrywają się
jak kolorowe motyle
nowe
ulotne
niezapisane chwile...

Na moment siadają
na krawędzi rzęs
by w duszy twojej
wyryć ślad...
zostawić klucz
do wspomnień...

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • I.Anna

    10 July 2021, 07:27

    Dziękuję Wam wszystkim bardzo.
    Warto tu wracać dla takich chwil... by poczuć właśnie to coś. Dzięki każdemu z osobna...

  • Infinite Gentleman Night

    18 August 2020, 17:29

    Śliczna ta ulotność chwil niezapisanych ,ale za to przelanych w tym miejscu Anno :) pozdrawiam .

  • kati75

    16 August 2020, 20:57

    Delikatność ,wrażliwość motyla osiadła na krawędzi rzęs...w duszy zagrało

  • I.Anna

    16 August 2020, 17:19

    Tak cichutko w duszy chwila gra
    Obdziera z trudów szarego dnia
    Dodaje uroku melodii duszy
    Czasem rozśmieszy
    Czasem poruszy...

    Niezmiennie wdzięczna jestem
    Za każdą chwilę i słowo miłe...
    Pozdrawiam serdecznie:):)

    od Naja, Cris, motylek96
  • 16 August 2020, 16:52

    Ooo, znów cichutko i delikatnie. :))

    od I.Anna