Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie zabraniaj mi tańczyć...

...

Nie zabraniaj mi tańczyć niebem

zaklętym w witraż...

całować lekko obłoki

i lecieć pod wiatr...

dotykać w marzeniach ptaki

nie zabraniaj mi...

tańczyć ciszą

pomiędzy wolności kroplami

i mierzyć lotem

nieba poprzeplatany pejzaży aksamit...

nie zabraniaj mi...

Jestem...

latawcem utkanym z tęczy

nie zabraniaj mi lecieć

pośród takich jak ja innych setek tysięcy

tak zwiewny ulotny jak z mgieł

dotykam słońca ramion

i tańczę z nim walc

lekkością poprzetykany...

nie zabraniaj mi...

żyć tą krótką chwilą

Jestem dmuchawcem...

jak motyl szukam lepszych miejsc

pomiędzy niebem a ziemią...

Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!