Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłosny rewanż

nie wystarczy znaleźć miłość
nie wystarczy tylko pokochać
o miłość trzeba walczyć bez końca
nawet jak odwzajemniona

czyha na nią milion pokus
życie uczy przezorności
głos serca podpowiada
być na ciągłej baczności

nie może nic umknąć uwadze
złe licho nigdy nie śpi
trzeba być czujnym jak pies

nie wystarczy polegać
na wzajemnym zaufaniu
nie da się spocząć
na złotych laurach

bo miłość nieśmiertelna
jak serce wciąż kocha
i otrzymuje to samo
w miłosnym rewanżu

93 685 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!