Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

ten pomiędzy wszystkim, to ja

nie wypełniłem jeszcze
tych wszystkich czarnych dziur
po gwiazdach
wypalonych ostatnim papierosem

głodzę się za to życiem
pokruszonym jak chleb

i ciemniej mi
na duchu
bez twoich cieni

/chociażby do powiek/

nie zapukam już więcej
sercem z kamienia
w twoją nieobecność
zasypiającą od ściany

słowa kolejny raz rozbiegły się jak psy
po bezdrożach
bezpowrotnych szlaków

a ja, zapominając rozpocząć nowy dzień
znów witam śmierć w garniturze

- powietrze wystygło.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • prohibitum amor

    12 June 2021, 20:36

    (....)skrzywdzony zerowymi słowami
    bez ścian na tej Ziemi
    - pomiędzy
    trawa zroszona ostatnią łzą

    ;))