Menu
Gildia Pióra na Patronite

co trzyma za lejce?

nie wszystko
jestem w stanie
wyrazić najprościej

do pewnych spraw
nie zawsze się ma
gotowe podejście

im bardziej
dobiera się słowa
tym trudniej jest

wyznać wprost
szczerze co ślina
przyniesie na język

nie wszystko
jest się w stanie
pojąć od razu

często potrzeba
do tego czasu
emocjonalnie dojrzeć

przetrawić to w sobie
ma się wrażenie
że nikt Cię nie zrozumie

ciężko jest zgasić
nieme słowa
na dnie serca

a prawda jak oliwa
chce na wierzch
zawsze wypłynąć

wyznając prawdę
można wszystko
bezpowrotnie stracić

zamykając gębę
na kłódkę ma się
poczucie tchórza

a ukryty sekret
na dnie serca
ciąży głazem

z kłamstwem
też nie jest lżej
można przyłapać
na gorącym...

92 611 wyświetleń
881 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!