Menu
Gildia Pióra na Patronite

szczyt szczęścia

nie wszystko jest możliwe
za darmo nic nie ma
nic nie kosztują marzenia
życzenia czasem się sprawdzą

sny te same się powtarzają
niczym w kalejdoskopie
inny świat w tamtej krainie
niż na codziennej jawie

niedosyt wywołuje głód
złaknione pragnienia
nie dają chwili wytchnienia
myśli zakłócają spokój

biegnie się za zwykłością
dnia za szczytem szczęścia
zbyt daleko by dosięgnąć
zbyt wysoko by dostać

93 717 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!