Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

O czym marzę

Nie wpuszczono mnie na salony świata
bo stwierdzono, że jestem nie taka
dużo mówię a moje prawdy
dla śmietanki to obce standardy

no i nie gustuję w kawiorze
a to się podobać nie może
w poważaniu mam metki Prady
srebro, złoto czy świetne posady

Żyć na sielskiej wsi mi się marzy
kury nioski czy grządki warzyw
pola pełne zbóż, z kwiatów wianek,
iść przez las trzymając kaganek

To mój świat, do którego cię proszę
chcesz się przyłączyć?
załóż kalosze.

4216 wyświetleń
30 tekstów
2 obserwujących