Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie wiesz nawet
ile czekć
musiałem na ciebie
nie znam cię
ale przecież
jesteś
gdzieś tam
wiesz
ja też jestem
ile to już nocy
zamiast dla nas
obojga
księżyc
każdemu świeci
osobno
powiedz mi
powiedz czy ty też
chciałabyś wyrwać mnie
z tej kartki
jak ja ciebie
i uciec gdzieś
wleźć na lampę
uliczną
huśtać się
na księżyca
niedoskonale alabastrowych
rogach
poobgryzać mu końce
i śmiać się
tak po prostu
z niczego
z tego że jesteś
że jestem
że czuję
że czujesz
piasek
między palcami
wewłosny wiatr
i mokre słońce na
twarzy
w deszczowski dzień
spokojnie
jestem
poczekaj tylko
bądź dla mnie

6949 wyświetleń
58 tekstów
18 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!