Menu
Gildia Pióra na Patronite

kolory bardziej ciemne niż jasne

nie wiesz
modlitw moich nie słyszysz
a niebo i twoją dźwiga samotność

męczy mnie dni jaskrawość

zasypiam kiedy ćmy
noc w zębach przynoszą
do rąk się łaszą

niezmiennie

cień
moja kołyska cicha
jutra mi kradnie

zamyka drzwi

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • 5 March 2016, 22:44

    początek zgrzyta/szeleści

    I chyba zaczęłabym od wersu z samotnością, trochę bym poprzekręcała. Pobawiła się formą. Poczytała na głos, czy czasem nie ma zbędnych łączników.

    Reszta się czyta.