Menu
Gildia Pióra na Patronite

JA I BÓG

Nie wierzę
żeby mój Bóg
był zachłanny na ilość
wyliczanych słów
wznoszonych na ołtarzach
czy w małej izdebce
mego pokoju wysłuchuje
mych błagań i osobistej
mojej modlitwy
gdy drugi człowiek
myśli ze osoba niepełnosprawna
jest do niczego wtedy ty
panie jesteś przy nasz
o każdy porze dnia i nocy
panie boże dziękuje ci
ze jesteś przy takich jak my
JEZU UFAM TOBIE
AMEN

4930 wyświetleń
30 tekstów
2 obserwujących
  • 15 April 2020, 06:13

    Świetny wiersz. Biorę go na stronę Jeden Wiersz na dobry dzień na Facebooku https://www.facebook.com/JedenWiersz/ Przydałoby się jednak nazwisko autora. To poproszę o kontakt, to się wstawi nazwisko autora. Poczytałem inne wiersze, są dobre, mają emocje i to coś, co porusza lekko jakąś strunę w sercu. To jeszcze wziąłbym coś do rozpowszechnienia na Jeden Wiersz. Pozdrawiam Janusz

  • MyArczi

    18 March 2014, 01:51

    Myślałem, że wasz Bóg preferuje prostotę, a potępia prostactwo

    a tu nagle w inny deseń...