Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Drewniane serce "

Nie wiem kiedy
Nie wiem jak
Stałam się...Kimś...?
Jak... drewniany ptak
Znak Pokoju...gołąb
Jeszcze w klatce
Zniewolony
Chce być wolny
Próżny trud
Nie umie być wolny już
Kiedy ograniczeń tyle
Może jeszcze dzień
Jeszcze chwilę...
W przestworza się wzbije?
Serce drewniane zaczyna bić
Bez Twoich myśli i Ciebie
Nie umie...Nie chce już żyć
Demony w nim drzemią
Panuje nad nimi
Kajdany przeszłości mu ciężarem są
Na klucz musi poczekać
Droga kręta i daleka...
Ocean (nie)pewności i pism czeka
Nadzieja wzlatuje do nieba
Tylko Twoich skrzydeł mu potrzeba...

08.11.2020
20:32

281 011 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!