Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

nie wiem jak oddychać
nie umiem gdy powietrze
tobą nie pachnie nie brzmi
pieszczotą nie drży twych ust
bezwiednie zasysam kolejne porcje
lecz wcale nie czuję życiodajnej siły
bezwładnie opadając na dno
lecz kiedy wspominam chwile
miękkość warg lekko słoną wilgotną gorącą
drapieżne palce dążące za głosem
westchnienia szepty śmiech
smak wina jak grzech słodki
wiem choć nie wiem skąd
dokąd pójdę zabiorę cię ze sobą
nie zostawię kawałka cienia
żeby się nie udusić

15 275 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących
  • 16 January 2021, 11:51

    Super, uwielbiam Twoje teksty :)
    są jak moje nienazwane myśli,uczucia..
    pozdrawiam :))